Profitexpert Számítástechnikai Kft.

Profitexpert Számítástechnikai Kft.

14 | 10 | 30.

Sajtóközlemény

MAGYAR FEJLESZTÉSŰ OKOSKARPEREC

Pulzust, véroxigén szintet, aktivitást is mér többek között a GPS Variant nevű készülék, amelynek fejlesztője, a székesfehérvári telephelyű Profitexpert Számítástechnikai Kft. A vállalat több mint 212,76 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyer az „Akkreditált klaszter tagvállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázati konstrukció keretében. A közel 426 millió forintos fejlesztés eredményeként létrejött életfunkció figyelő és folyamatos helyzetmeghatározó készüléknek két fő alkalmazási területe van: sportolás és idősvédelem.

A GPS Variant Angel egy csuklóra elhelyezhető, „karperec szerű” harmadik generációs idősvédő készülék. A karperec érzékelők segítségével folyamatosan figyeli viselője aktivitását, pulzusát, de véroxigén szintjét is mérheti. A kommunikátor egység ezeket az adatokat egy központi szerverre továbbítja, ahol programok ügyelhetnek arra, hogy – előre beállított paraméterek esetén – figyelmeztessék a diszpécsert. Ilyen lehet a túlságosan alacsony vagy magas pulzus, csökkenő oxigénszint. De aktív pánikgombja segítségével elesés, eltévedés vagy roham esetén azonnal kapcsolatba lehet lépni a diszpécserrel.

A GPS Variant Coach a fent említett adatok elemzésével egy kis sportlabor viselője csuklóján. A rendszer eltárolja az adatokat, jelentősen segíti a hatékony és precíz edzésmunkát kényelmetlen mellkas öv, felesleges gombok és bonyolult használati útmutató nélkül. Akinek valamely egészségügyi probléma miatt fontos, hogy mindvégig kontrollálni tudja a mozgását, vagy egyszerűen csak biztonságban (és kényelemben) szeretné tudni magát, anélkül, hogy a telefonját magával kellene vinnie edzésre, akkor ez a készülék egy ideális edzéstárs!

Az aktív pánikgomb itt is jól jöhet esetleges sérülés, segítségkérés, rosszabb esetben támadás esetén.

Az eszközhöz kétféle hardver szett készül: a diszpécserrel történő kapcsolatfelvételre, helyzet meghatározásra és aktivitásmérésre mindegyik készülék alkalmas, de csak a bővebb funkcionalitású szett rendelkezik majd szívritmust és véroxigén szintet mérő érzékelőkkel.

A biztonságos szerveren eltárolt mérési adatok nem csak számítógéppel, hanem tablettel és okos telefonnal is elérhetők lesznek. Ezeken az eszközökön internetes böngésző segítségével áll a szolltatás majd rendelkezésre.  

A fejlesztés eredményeként létrejött készülékek sorozatgyártása jövő év első felében kezdődik meg.

További információ kérhető:

Profitexpert Számítástechnikai Kft.

Kiss Nikolett Sajtóreferens

Cím: 1155 Budapest, Bartók B. út 152/H

E-mail: info@profitexpert.hu

Web: www.profitexpert.hu ;  www.idosvedelem.com

Vissza az elejére
Vissza az elejére