Profitexpert Számítástechnikai Kft.

Profitexpert Számítástechnikai Kft.

CAPNO - KAPNOGRÁFIA ALKALMAZÁSI LEHETŐSÉGEINEK KUTATÁSA ÉS MŰSZER FEJLESZTÉSE AZ ASZTMA ILLETVE EGYÉB SZŰKÜLETTEL JÁRÓ LÉGÚTI BETEGSÉGEK DIAGNOSZTIKÁJÁBAN ÉS A BETEGKÖVETÉSBEN

GINOP-2.2.1-15-2017-00046

A projekt célja az asztma diagnosztikai módszerein belül a kapnográfiás eljárások kutatása és ezek alapján innovatív kapnográf eszköz prototípusának kifejlesztése.

Projekt résztvevők:

• PROFITEXPERT Számítástechnikai Kft. – Komzorciumvezető 
• Szegedi Tudományegyetem – Konzorciumi tag 

• Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. – Konzorciumi tag 

• Optin Informatikai és Szolgáltató Kft. – Konzorciumi tag 

• SmartEye Kft. – Konzorciumi tag

Projekt összköltsége: 970 173 936 Ft
Támogatás összege: 680 973 936 Ft
Támogatás intenzitása: 70,19%
Projekt tervezett befejezése: 2019.11.30.

 

A projekt új tudományos eredményekkel, hatékony diagnosztikai módszerrel járul hozzá a betegek életminőségének javításához. A kifejlesztendő eszközök az asztma olyan, a világon eddig ebben a formában nem alkalmazott diagnosztikáját teszik lehetővé, amely az eddigi módszereknél pontosabb, egyszerűbben használható, és a modern alkalmazott matematikai és infokommunikációs módszereknek köszönhetően kényelmesebb, részben automatizált használatot biztosít.

A projektet a PROFITEXPERT Számítástechnikai Kft. (az életfunkció monitoring területén élen járó, nagymúltú, hazai informatikai vállalkozás); a Szegedi Tudományegyetem (Magyarország egyik legrangosabb felsőoktatási intézménye), a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. (Magyarország vezető alkalmazott kutatóintézete) az Optin Kft. (a hardver- és szoftverfejlesztés területén kiemelkedő tapasztalatokkal rendelkező információ-technológiai kutató-fejlesztő vállalkozás) és a SmartEye Kft. (az alkalmazás-fejlesztés területén jelentős tapasztalatokkal bíró hazai vállalkozás) konzorciumban valósítja meg.

A Magyarországon 2019. november 30-ra megvalósuló kapnográf eszköz sorozatgyártás esetén új munkahelyeket is teremt, és jelentősen hozzájárul a betegek életminőségének javításához.

Vissza az elejére
Vissza az elejére