Profitexpert Számítástechnikai Kft.

Profitexpert Számítástechnikai Kft.

 

Életfunkció figyelő, folyamatos helyzet-meghatározó eszköz és rendszer fejlesztése a Profitexpert Kft által.

 

GOP-1.3.1-11/B-2012-0042

 

A projekt rövid összefoglalója:

A személyes egészségvédelmi illetve biztonsági szolgáltatások területén új lehetőséget teremtett a szenzorokkal érzékelt életfunkció jelek monitorozása és feldolgozása, valamint a műholdas helyzet-meghatározás  fejlődése.

A Profitexpert Kft. korábbi ''Többcélú moduláris műholdas követő, optimalizáló, tervező és felügyeleti rendszer'' projektjével tapasztalatokat szerzett a gépjárművek műholdas helyzet meghatározásában és objektumkövetésben.

Ezeknek a tapasztalatoknak alapján kezdődött meg a fejlesztés az Életfunkció figyelő, folyamatos helyzet-meghatározó eszköz és rendszer fejlesztése a Profitexpert Kft által című projekt keretei között.

A projektben kitűzött feladat egy olyan személykövető készülék és alkalmazási rendszer kialakítása, melynek a segítségével szabad területen és épületen belül is követhető a készülékekkel ellátott célszemély aktivitása, tartózkodási helye és helyváltoztatása.

Az aktivitás ellenőrizéséhez életfunkció jeleket, a helymeghatározáshoz GPS koordinátákat tervezünk térképen megjeleníteni.

Az életfunkció és a helymeghatározó adatokat a célszemély használatában lévő kommunikátor gyűjti össze, és vezeték nélküli hálózaton küldi azokat a központi adatfeldolgozó központba, ahol gyűjtésük, feldolgozásuk és térképi megjelenítésük után WEB szolgáltatáson keresztül elérhetővé válnak a felhasználók részére.

A feladat kitűzésénél két fő használati esetet fogalmaztunk meg:

 

Személykövetés:

Célja: elsősorban az egyedül élő, idős emberek gondozásának támogatása, aktivitásuk ellenőrzése és tartózkodási helyük folyamatos követése.

 

Házi-őrizet:

Célja: a megfigyelt személy meghatározott területen belül tartózkodásának ellenőrzése.

A projekt fejlesztési szakaszának tervezett befejezési időpontja: 2014. augusztus 31.

 

Profitexpert Számítástechnikai Kft.
Cím: 1115 Budapest, Bartók Béla út 152/H.
Email: info@profitexpert.hu
www.profitexpert.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu

 

Sajtóközlemény

Magyar fejlesztésű okoskarperec 

Pulzust, véroxigén szintet, aktivitást is mér többek között a GPS Variant nevű készülék, amelynek fejlesztője, a székesfehérvári telephelyű Profitexpert Számítástechnikai Kft. 212 761 683 forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programjának keretében. Az összesen csaknem 426 millió forintos fejlesztés eredményeként létrejött életfunkció figyelő, folyamatos helyzet-meghatározó készüléknek két fő alkalmazási területe van: sportolás és idősvédelem.

A GPS Variant Angel egy csuklóra elhelyezhető, „karperec szerű” harmadik generációs idősvédő készülék. A karperec érzékelők segítségével folyamatosan figyeli viselője aktivitását, pulzusát, de véroxigén szintjét is mérheti. A kommunikátor egység ezeket az adatokat egy központi szerverre továbbítja, ahol programok ügyelhetnek arra, hogy – előre beállított paraméterek esetén – figyelmeztessék a diszpécsert. Ilyen lehet a túlságosan alacsony vagy magas pulzus, csökkenő oxigénszintet. De aktív pánikgombja segítségével elesés, eltévedés vagy roham esetén azonnal kapcsolatba lehet lépni a diszpécserrel.

A GPS Variant Coach a fent említett adatok elemzésével egy kis sportlabor viselője csuklóján. A rendszer eltárolja az adatokat, jelentősen segíti a hatékony és precíz edzésmunkát kényelmetlen mellkas öv, felesleges gombok és bonyolult használati útmutató nélkül. Akinek valamely egészségügyi probléma miatt fontos, hogy mindvégig kontrollálni tudja a mozgását, vagy egyszerűen csak biztonságban (és kényelemben) szeretné tudni magát, anélkül, hogy a telefonját magával kellene vinnie edzésre, akkor ez a készülék egy ideális edzéstárs!
Az aktív pánikgomb itt is jól jöhet esetleges sérülés, segítségkérés, rosszabb esetben támadás esetén.

Az eszközhöz kétféle hardver szett készül: a diszpécserrel történő kapcsolatfelvételre, helyzet meghatározásra és aktivitásmérésre mindegyik készülék alkalmas, de csak a bővebb funkcionalitású szett rendelkezik majd szívritmust és véroxigén szintet mérő érzékelőkkel. A biztonságos szerveren eltárolt mérési adatok nem csak számítógéppel, hanem tablettel és okos telefonnal is elérhetők lesznek. Ezeken az eszközökön internetes böngésző segítségével áll a szolgáltatás majd rendelkezésre.

 

Profitexpert Számítástechnikai Kft.
Cím: 1115 Budapest, Bartók Béla út 152/H.
Email: info@profitexpert.hu
www.profitexpert.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu


 

 

Vissza az elejére
Vissza az elejére